hela denna avdelning är en annons från Honda

Elbilar och hybrider – så laddar Honda för framtiden

Den japanska biltillverkaren Honda storsatsar på elektrifierade bilar.
Redan 2022 ska alla de vanligaste modellerna finnas med hybrid- eller eldrift, hävdar tillverkaren.
Först ut: Den nya elbilen Honda e som lanseras i Sverige inom kort.

Nu lanseras den lilla tuffa stadsbilen Honda e, som blir först ut på väg mot ett elektrifierat modellprogram. Honda vill förbättra miljön, särskilt i världens storstäder och tätorter och har därför skapat stadsbilen Honda e, helt eldriven. Honda e bjuder rolig och smidig körning med sin korta längd (3895 millimeter), imponerande vändradie (4,3 meter) och innovativa och avancerade teknologi som bjuder ständig uppkoppling men också senaste system för både säker och utsläppsfri körning i stad.

 

Vill du provköra Honda e, gå in på vip.honda.se och registrera dig för en provkörning.

 

Honda har nu skapat ett nytt globalt varumärke, Honda e:Technology som samlar märkets framtida elektrifierade modeller, där Honda e är först ut.

Inom de närmaste 36 månaderna ska ytterligare sex elektrifierade modeller lanseras där halvkombin Honda Jazz kommer enbart som hybrid. Även en SUV och ytterligare en helt elektrisk modell kommer senare.

 

 

Snabbt skifte till el

Behovet av elektrifierade modeller och den ständigt föränderliga världen där miljön står i fokus har också fått Honda att skynda på sina planer ytterligare för elektrifiering i Europa och Honda har flyttat fram sina mål med hela tre år.

– Förändringstakten fortsätter öka och vi måste agera för att vara redo att möta dessa utmaningar. Alla de vanligaste modellerna i Hondas bilprogram här i Europa kommer att vara elektrifierade i slutet av 2022. Ett helt elektrifierat modellprogram. På bara 36 månader, berättar Tom Gardner, senior vice president, Honda Motor Europe.

Det är en snabb utveckling och Honda är rustat för skiftet till elektrifiering. De närmaste åren kommer fyllas av lanseringar med elektrifierade bilar. Honda Jazz, näst på tur, får beteckningen e:HEV, som står för Hybrid Electric Vehicle.

 

 

Sälj tillbaka energi

Förutom att lova fler elektrifierade bilmodeller, vill Honda också utveckla framtidens energihantering i Europa. Laddning ska vara enkelt och tillgängligt och Honda samarbetar med energibolaget Vattenfall. Tillsammans ska de utveckla flexibla elavgifter för att göra det möjligt att ladda elektriska fordon vid den mest kostnadseffektiva tidpunkten. Kunden ska kunna både lagra energi och även sälja tillbaka el till elleverantören, och på så vis också tjäna pengar på sin smarta energilösning i kombination med att sitt elbilskörande. Denna energitjänst lanseras under året, först i Storbritannien och Tyskland, men senare i fler europeiska länder.

 

Hitta din närmaste Honda återförsäljare för att se och provköra de nya elektrifierade modellerna

 

Ett brett modellprogram och möjlighet att ladda sina elektrifierade bilar gör Honda redo för att förverkliga sin elektrifierade vision. Till sommaren lanseras elbilen Honda e, en tuff liten stadsbil som redan fått lovord från världspressen som testkört den lilla elbilen. Honda e förenar elektrifiering, design och senaste teknologi för att göra en attraktiv och rolig bil som lockar fler att vilja köra elektrifierat.

 

Registrera dig för nyhetsbrevet och få mer info om Hondas elbilar

 

Sydsvenskan
Ansvarig utgivare: Pia Rehnquist
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies