hela denna avdelning är en annons från Honda

Hållbart bilval – ekonomiskt i längden

Miljö och säkerhet är i dag en självklarhet, inte bara för bilföretagen utan också försäkringsbolagen. I samarbete dem emellan gynnas du som kund, men bara om du väljer säkra bilar med låga utsläpp förstås.

Kör säkert och hållbart och få rabatt på din bilförsäkring. Honda samarbetar med försäkringsbolaget Folksam och om din bil både uppfyller Folksams utsläppskrav och säkerhetskrav, får du tio procent rabatt under tre års tid. Folksam har höga krav på både miljö och säkerhet och Folksams Honda Bilförsäkring är skräddarsydd för Honda.

 

– Vi har samarbetat med Honda i många år och Hondas arbete stämmer väl överens med Folksams tuffa miljöprofil, säger Josef Halldelius, chef för motoraffären på Folksam.

 

2010 fick Folksam börja märka sina försäkringar med miljömärkningen ”Bra miljöval”, enligt Naturskyddsföreningens högt ställda kriterier. Folksams miljökrav för rabatterad försäkring är att den klarar deras tuffa utsläppskrav, som tar sikte mot nollutsläpp till 2030. Om olyckan är framme, ställer Folksam höga krav på de leverantörer som reparerar kundernas skador och att reparationerna sker med hög andel återanvänt material. Kunden erbjuds också en ersättningsbil som både uppfyller säkerhet och miljökrav.

 

Honda satsar hårt på att elektrifiera sina modeller och i somras lanserades elbilen Honda e, först ut i märkets satsning mot ett elektrifierat modellutbud.

 

Honda e är den perfekta stadsbilen som förenar avancerad teknik, modern design och dynamisk prestanda helt utan utsläpp. Utseendet är iögonfallande med stora runda lyktor, rena linjer och släta ytor för en avskalad design. Invändigt ryms kupén av hela fem pekskärmar som samlar bilens infotainmentsystem och bilens alla funktioner, till och med sidobackspeglarna. Upp till 22 mils räckvidd fixar vardagens körning till och från jobbet men också familjens närliggande aktiviteter.

 

Honda e har också flera nya säkerhetssystem för att skydda sina passagerare. Bromsfunktion som nödbromsar för bilar, fotgängare och cyklister, varningssystem för körfältsavvikelse, varningssystem som meddelar föraren när bilen framför börjar röra på sig och kollisionsminimerande gasreglagestyrning som förhindrar plötslig acceleration är tre nya system som passar utmärkt i stadstrafik. För elbilen Honda e är utsläppen naturligtvis noll och klarar så klart utsläppsmålen för 2030 redan nu.

 

2022 ska Hondas vanligaste modeller i Europa erbjuda elektrifierad drivlina.
Honda har skapat ett nytt globalt varumärke, Honda e: Technology som samlar märkets framtida elektrifierade modeller, där Honda e är först ut.

 

– Vi måste alla spara på jordens naturresurser och både säkerhet och miljöfrågor är viktiga för Folksam. Hondas satsning är mycket spännande, säger Josef Halldelius.

 

Honda e är Hondas första elbil. På marknaden finns redan Hondas hybridserie med CR-V Hybrid, Jazz och Jazz Crosstar, alla både säkra och med låga utsläpp för en hållbar framtid.

 

Läs mer om Hondas och Folksams samarbete här

 

Sydsvenskan
Ansvarig utgivare: Pia Rehnquist
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies