hela denna avdelning är en annons från Honda

Hondas nya elbil lanseras i Sverige

Den eldrivna citybilen Honda e lanseras på allvar i september – och med den tror den japanska biltillverkaren att de har hittat receptet som ska locka svenskar att gå över till eldrift.
Det här är vad du behöver veta om den nya bilen.

I september lanseras Honda e på allvar och du kan smidigt och säkert boka provkörning på Hondas hemsida eller direkt på vip.honda.se. Du kan också beställa din bil redan nu. Tidigare i februari visades Honda e för första gången för allmänheten i Sverige. Platsen var elbilsmässan eCar Expo i Stockholm. Många ville klämma, känna och provsitta och kommentarerna var positiva där besökarna lät sig både imponeras och överraskas av den lilla stadsbilen.

Trängseln kring den lilla elbilen var påtaglig då Honda e för första gången träffade den svenska publiken under sitt tredagarsbesök i Sverige.

Rena linjer och släta ytor ger ett futuristiskt formspråk med unika designdetaljer, som till exempel integrerade handtag och de unika sidokamerorna istället för sidospeglar.

 

 

Perfekt för stadskörning

Den lilla stadsbilen bjuder tyst och smidig körning med omedelbar acceleration mellan stadens trafikljus. Två motoreffekter finns, antingen med 136 hästkrafter, som standard, eller 154 pigga hästkrafter för den som önskar extra prestanda. Batteripaketet på 35,5 kilowattimmar ger drygt 22 mils räck-vidd och är placerat under golvet, vilket ger en låg tyngdpunkt och sportig känsla i stadskörning.

”Honda e är något helt annorlunda än vad vi är vana vid. Den är inbjudande och kul att köra”, skriver tidningen Allt om Elbil, som testat Honda e.

Exteriören är iögonfallande och interiören likaså. Invändigt väntar ett modernt vardagsrum på hjul, med både senaste tekniken och modern design för att trivas.

 

Läs mer om nya Honda e. Ladda ner vår broschyr

 

Interiören domineras av fem pekskärmar som fyller ut hela bilens bredd. Två stora skärmar i mitten innehåller både infotainment och bilens funktioner. De båda skärmarna går både att koppla ihop för en bred vy men också använda var och en för sig, där passageraren kan ha en egen skärm för underhållning. Självklart speglas mobiltelefonen med Apple CarPlay och Android Auto. Med appen My Honda+ är Honda e alltid redo där föra-ren bland annat kan schemalägga laddning, förvärma kupén, använda telefonen som digital nyckel och till och med starta bilen. Med den röstaktiverade Honda Personal Assistant får föraren hjälp med att till exempel hitta närmaste laddstation, sätta på favoritspellistan eller välja restaurang.

 

 

Kameror istället för backspeglar

Längst ut sitter de unika sidospeglarnas skärmar. På utsidan, där sidospeglarna brukar sitta, finns nu två kameror som visar bilder på skärmarna inne i kupén.

– Sidokamerorna är helt klart bäst, det känns modernt, precis som att det också går att prata med bilen, resonerar en av många besökare på elbilsmässan.

Baksätet, med plats för två, ska ge känslan av en soffa och i taket lyser spotlights som förtydligar loungekänslan ytterligare.

“Det är en pigg bil som susar fram fint även på motorvägen”, skriver tidningen Vi Bilägare, som tycker Honda e är en väldigt rolig bil.

 

Registrera dig för nyhetsbrevet och få mer info om Hondas elbilar

 

Sydsvenskan
Ansvarig utgivare: Pia Rehnquist
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies