Okänt Nummer

En roman av Leffe Grimwalker

FÖRFATTARE LEFFE GRIMWALKER

Författaren Leffe Grimwalker är mer rutinerad än det ser ut på pappret. Han har skrivit den självbiografiska ”Havrefarsan”, relationsbetraktelsen ” Ikring och kärlek” och ljudboksserien ”Tick tack” under eget namn. Men han är hittills mest etablerad som spökskrivare och skrivcoach, där han hjälpt otaliga etablerade och aspirerande författare till egna succéer. ”Okänt nummer” blir hans första roman som utspelar sig i hans nuvarandehemvist Skåne.

FOTOGRAF ERIKA WEILAND

Fotografen Erika Weiland sitter aldrig still. I sin strävan mot nya spännandeoch vackra bilder reser hon när och fjärran med kameran i handen. För att illustrera en här boken behövde hon dock inte lämna sin hemstad Malmö, dit hon flyttade för fem år sedan. Men fick söka sig till sällan vandrade bakgator och fält för att fånga den speciella stämningen som finns i orden.Hon arbetar på, och är delägare i, film- och fotografbyrån Apelöga.

SOMMARLÄSNING MED MOBILIA

Det finns inget mer somrigt än att sjunka ner i en solstol med en spännande roman i handen eller i lurarna? Det är därför Mobilia vill ge sinakunder en läsupplevelse som sträcker sig över hela semestern. En nervkittlande roman skriven av Leffe Grimwalker och illustrerad med Erika Weilands fantastiska fotografier. ”Okänt nummer” tar sin början på Mobilia men tar läsaren med på en jakt över hela Malmö och kanske en bit utanför.

Var tredje dag släpps ett nytt kapitel, både i text och som ljudfil. Läs den på din smartphone, platta eller dator, eller lyssna direkt här på sidan eller via din podcastspelare.

OKÄNT NUMMER

Det ringer i telefonen då Antonio Franzén sitter på Mobilia för att lämna tillbaka påsen med saker som blev kvar när han och Johanna gjorde slut. Antonios dotter viskar i luren att någon är i deras hus och att han måste skynda sig hem. Det blir starten på en jakt där katten består av ett okänt nummer och råttan är en desperat pappa som inser att hans förflutna kan komma att kosta hans dotter livet.

Mobilia, i samarbete med Sydsvenskan, bjuder på sommar- läsningen Okänt nummer, ett kidnappningsdrama som utspelar sig i Malmö under en sommardag 2019. Läs den
på Sydsvenskan eller lyssna på den i din podcastspelare.

SOMMMARLÄSNING MED