hela denna avdelning är en annons från HSB Malmö

Listan med alla nya bostäder  – nu kommer nästa etapp vid Kalkbrottet

Nybyggen och förvärv av äldre fastigheter. Hyres- och bostadsrätter. I centrala Malmö, men också i Vellinge och Trelleborg. HSB Malmö har många nya bostäder på gång – med en variation som gör att det finns något för de flesta. Bland annat så fortsätter utbyggnaden vid Kalkbrottet Limhamn.

 – Kalkbrottet är Malmös Grand Canyon, med ett fantastiskt djur- och växtliv. Det har du alldeles inpå husknuten, samtidigt som du bor väldigt centralt, säger Maria Strandh, marknadsansvarig hos HSB.

 

Det här blir HSBs fjärde projekt vid Kalkbrottet Limhamn. Försäljningsstarten är planerad till våren 2021 och planen är att bygga två kvarter med sammanlagt cirka 200 bostadsrätter. Området kommer att bestå av flerfamiljshus i varierade höjder, upp till sju våningar.

 

– Arkitektens fokus har varit att ta tillvara de unika siktlinjerna. Det finns väldigt mycket att se för de som bor högt, mot kalkbrottet, Öresundsbron och Västra Hamnen. Bostäderna präglas av moderna, arkitektoniska detaljer men det kommer även att erbjudas mer traditionella bostäder. Samtidigt blir det stora balkonger och uteplatser som en förlängning av bostaden, säger Maria Strandh.

 

 

I Vellinge har HSB nyligen köpt bland annat den här hyresfastigheten, som innehåller både bostäder och butikslokaler, och har ritats av arkitekt Gert Wingårdh. Foto: Astor Svensson, Objekt360

 

Naturen lockar många att bosätta sig vid Kalkbrottet Limhamn. Kalkbrytningen upphörde 1994 och platsen är idag ett naturreservat med speciella livsmiljöer som gjort det till en tillflyktsort för mer än 2 000 olika djur-och växtarter. Här kan du se rådjur och räv men också utrotningshotade djur som grönfläckig padda, berguv och pilgrimsfalk.

 

Även historien gör platsen intressant. Än idag finns många spår kvar från Kalkbrottets 130-åriga industrihistoria och den tunnel som byggdes för att frakta kalkslammet till cementfabriken. Tanken är att de nya bostäderna ska knyta an till både naturen och historien i sin utformning och design.

 

– Här har du nära till mycket. Det är inte långt in till Malmö och du har Hyllie i närheten liksom Sibbarpsbadet. Det finns också restaurang, förskola, skolor och en vårdcentral.

 

”Vi är mycket glada för att våra bosparare nu får tillgång till hyresrätter i Vellinge, säger Lennart Eckerholm på HSBs dotterbolag Sundsfastigheter.

 

Bosparare i HSB har förtur till de nyproducerade bostadsrätterna och får välja lägenhet först. För den som vill bo bekvämt i en helt ny bostadsrätt bygger HSB Malmö även i Hyllie, Klagshamn och på Sorgenfri för tillfället.

 

Om man föredrar hyresrätt så öppnas det också många nya möjligheter både i centrala Malmö och kringliggande kommuner – och även här har HSBs bosparare förtur i kön.

I somras köpte HSB Malmö till exempel fem befintliga fastigheter i centrala Vellinge med totalt 106 lägenheter.

 

– Det är välskötta fastigheter som är byggda 1964-2001 och vi är mycket glada för att våra bosparare nu får tillgång till hyresrätter i Vellinge genom både det här förvärvet och de 62 lägenheter som vi bygger i Hököpinge, säger Lennart Eckerholm, tillförordnad affärsområdeschef på HSBs dotterbolag Sundsfastigheter.

 

Nära naturen, men ändå centralt. I sin nästa etapp vid Kalklbrottet Limhamn planerar HSB att bygga cirka 200 bostadsrätter i två kvarter.

 

Även i Trelleborg byggs det nya hyresrätter, genom förtätning med 24 lägenheter i hörnet Östergatan-Johans Kocksgatan. Och i Malmö blir det i februari 2021 inflyttning i de 52 nya hyresrätterna i kvarteret Spiggan på Sorgenfri. Ett annat projekt är ombyggnaden av en äldre fastighet på Möllevången där en vind görs om till tio mindre ungdomslägenheter.

 

Ser man ännu längre in i framtiden så kommer det bland annat att byggas cirka 150 lägenheter på en tomt som HSB Malmö köpt i Södra Nyhamnen, vid Centralstationen.

 

Läs mer om bostäder hos HSB Malmö här.

 

BOSTÄDER PÅ GÅNG

Pågående byggnationer

• HSB brf Konduktören, Sorgenfri Malmö

55 bostadsrätter, inflyttning december 2020

 

• Kvarteret Spiggan 2, Sorgenfri Malmö

52 hyresrätter, inflyttning februari 2021

 

• HSB brf Atleten, Hyllie Malmö

121 bostadsrätter, preliminär inflyttning från sommaren 2021

 

• HSB brf Vattenbrynet, Klagshamn Malmö

79 bostadsrätter, preliminär inflyttning från kvartal 3 2021

 

• Parkhusen, Bruksparken i Hököpinge, Vellinge

62 hyresrätter, preliminär inflyttning från årsskiftet 2021/2022

 

Förvärv och ombyggnader

• Möllevången Malmö, Slöjdgatan-Nicolaigatan, 13 hyresrätter

Tio ungdomslägenheter i ombyggd vind och tre lägenheter i ombyggd butikslokal. Byggstart i höst.

 

• Vellinge, förvärv av fem fastigheter 1 juli 2020

Totalt 106 hyreslägenheter på Börjesgången, Östergatan, Mårtensgatan, Stora Grönegatan och Kompanigatan

 

Kommande projekt

• Kalkbrottet Limhamn, Malmö

Cirka 200 bostadsrätter, preliminär säljstart våren 2021

 

• Trelleborg, Bocken 6 Östergatan-Johan Kocksgatan

24 nybyggda hyresrätter (ettor och tvåor), byggstart 2021

 

• Södra Nyhamnen, Carlsgatan Malmö

Cirka 150 lägenheter, preliminär säljstart 2021/2022

 

Sök bostad hos HSB Malmö här.

 

Sydsvenskan
Ansvarig utgivare: Pia Rehnquist
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies
Cookie-val